Waarom is een snelle website belangrijk?

Dat de snelheid van je website belangrijk is, heb je vast eerder gehoord. Maar wist je dat 40% van de mensen afhaakt wanneer een website langer dan 3 seconden nodig heeft om te laden? En op mobiele apparaten is dat maar liefst 53% (bron).

Een langzame website kost je dus serieus veel bezoekers en klanten. Helemaal sinds de Google snelheidsupdate van juli 2018. Google weegt sindsdien de snelheid van webpagina’s op mobiele apparaten mee als rankingfactor. Met andere woorden, die snellere website van je concurrent kan zo maar eens hoger scoren in de zoekresultaten.

“53% van de mobiele gebruikers verlaat een website die langer dan 3 seconden nodig heeft om te laden.”

GOOGLE

WPbeter helpt bedrijven aan een website die binnen 1 seconde laadt en een sublieme gebruikerservaring biedt. Wij helpen onze klanten aan hogere posities in de zoekresultaten van Google. Samen halen we meer uit je website.

Meer tevreden bezoekers. Meer klanten. Meer omzet.

Impact van een snellere website

  • Hogere posities in de zoekresultaten
  • Betere gebruikerservaring
  • Meer tevreden bezoekers die langer op je site blijven
  • Verkoop meer diensten of producten

Wil je ook een snelle website?

WPbeter bouwt websites met de focus op snelheid, veiligheid en vindbaarheid. Professionele websites geoptimaliseerd voor groei. Bereik meer klanten en verhoog je omzet.

WPbeter optimaliseert websites voor snelheid & performance

WPbeter websites zijn speciaal ontwikkeld en geoptimaliseerd voor snelheid en performance.

Hoe snel laadt een WPbeter site?

Heel erg snel.

WPbeter behaalt de maximale snelheidsscore in de analyse door Google Lighthouse.

Google PageSpeed Insights (Lighthouse)

Google pagespeed lighthouse score WPbeter

En hieronder zie je hoe snel onze Homepage laadt in de snelheidstest van GTmetrix.

GTmetrix

GTmetrix performance report WPbeter

Wil je ook een website die binnen 1 seconde laadt en hoger scoort in Google? En wil je meer klanten uit je website halen? Neem contact op met WPbeter. We helpen je graag!

WPbeter websites zijn (ultra) snel. 40% van je potentiële klanten vertrekken als je site niet in 3 seconden wordt geladen. Deze site laadt in een halve seconde. Dus, hier ben je. Op onze site.

Tycho
WPbeter

Hoe krijgt WPbeter websites zo snel geladen?

Wij maken bij WPbeter gebruik van de nieuwste snelheid optimalisatie technieken. Om de websites van onze klanten zo snel mogelijk te laten laden gebruiken wij onder andere de volgende technieken.

Let op: technische woorden alert! We proberen zo helder mogelijk uit te leggen wat we doen om de websites van onze klanten sneller te maken. Ben je geen techie? Geen zorgen. Daar zijn wij voor. WPbeter kan al deze optimalisatie technieken voor je website uitvoeren. Zodat jij je kunt focussen op wat je leuk vindt, waar je goed in bent; om je bedrijf te laten groeien.

1. Pagina caching

Caching zorgt voor snellere laadtijden. Dit is één van de belangrijkste manieren om je website sneller te maken.

2. Lazy loading

lazy load afbeeldingen

Lazy loading is een techniek waarbij afbeeldingen en video’s pas worden geladen wanneer bezoekers door de pagina scrollen. Hierdoor kan de content die als eerste zichtbaar moet zijn – bijvoorbeeld het logo, de headline en de intro van een pagina – sneller geladen worden. Onder andere grote websites als YouTube en Facebook gebruiken deze techniek.

3. Afbeeldingen optimalisatie

Afbeeldingen optimalisatie

Afbeeldingen kunnen een webpagina zwaar maken. Vooral oude afbeeldingsformaten zoals JPG en PNG verlagen de paginasnelheid aanzienlijk. Bezoekers wachten ongeduldig tot de webpagina wordt geladen of haken af.

WPbeter zorgt ervoor dat alle afbeeldingen die je op je website gebruikt automatisch worden omgezet in WebP. Dit is een afbeeldingsformaat met superieure compressie, zonder verlies van kwaliteit. Hierdoor laadt je website een stuk sneller.

4. Elimineer render-blocking javaScript en CSS

Met deze techniek laden we alle content boven de vouw met prioriteit. Dus alles wat zichtbaar is in een scherm vóór de bezoeker scrolt. Hierdoor blijven meer website bezoekers plakken en worden je teksten vaker gelezen.

JavaScript en CSS bestanden met een lagere prioriteit worden daarna pas geladen en verstoren het laden van een pagina niet.

5. Minify resources (HTML, CSS en JavaScript)

Minify resources HTML, CSS en JavaScript

Hierdoor worden de HTML, CSS en JavaScript bestanden kleiner. Ze worden vervolgens sneller door de browser geladen. Ook deze techniek draagt bij aan een snellere website.

6. Gzip compressie

Gzip compressie

Gzip is een methode om bestanden te comprimeren voor snellere netwerkoverdrachten. De bestandsgrootte wordt tot wel 90% kleiner. Zo kan de webserver de website bestanden sneller naar een browser versturen. De webpagina’s laden hierdoor sneller voor de website gebruikers.

7. Google Fonts optimalisatie

Google Fonts optimalisatie

Google fonts kunnen je headlines en teksten mooier maken en voorzien van een unieke identiteit.

Maar wist je dat fonts ook een negatieve impact kunnen hebben op de laadtijd van je site?

WPbeter kan je website op de juiste manier voorzien van custom fonts en de laadtijd optimaliseren. Zo krijgen je bezoekers mooie fonts te zien met een minimale impact op de laadtijd van je pagina’s.

8. Browser Caching

Browser Caching

Door gebruik te maken van browser caching, laden webpagina’s sneller bij herhaalde weergaven.

Wil je ook een snelle website?

WPbeter bouwt websites met de focus op snelheid, veiligheid en vindbaarheid. Professionele websites geoptimaliseerd voor groei. Bereik meer klanten en verhoog je omzet.